مجله اینشورتک – رسانه نوآوری شبکه نوآفرینی سرآمد (پلنت) – که تا پیش از این در ۱۶ صفحه در قالب سلسله گزارشهایی از روندهای فناوری در دنیا منتشر می شد در شماره ویژهنامه نوروز ۱۴۰۰ در شکل و شمایلی متفاوت از قبل در ۱۲۸ صفحه رقعی به چاپ رسید. این ویژهنامه بهمناسبت ورود به سال جدید نگاهی کلان به اتفاقات و تحولات صنعت بیمه در یک قرن اخیر داشته است. بررسی وضعیت کلی صنعت بیمه و تحولات آن را در بستر تاریخی و ارزیابی چشماندازهای آینده صنعت بیمه و ترکیب آن با فناوری از موضوعاتی است که در پرونده قرن به انجام رسیده است.
در این گزارش میخوانیم:«تاریخنگاران عمر صنعت بیمه را در حدود 300 سال تخمین میزنند. کار شرکتهای بیمه که اداره و مدیریت ریسکهاست در مقایسه با سایر بخشهای خدمات مالی قدمت بیشتری دارد. اما صنعت بیمه همواره به موازات اقتصاد رشد کرده است. و هر بار که جهشی بزرگ در فناوری رخ داده است، همگام با سایر حوزهها مالی حرکت کرده است و با ارائه محصولات جدید و روشهای جدید توزیع و روشهای جدید محاسبه و ارزیابی ریسک با این تغییرات همراه شده است.
اکنون صنعت بیمه در نقطه عطف انقلاب صنعتی چهارم قرار گرفته است و چالشی جدید پیش رو دارد. پنجاه سال پیش، شرکتهای بیمه از اولین کاربران رایانههای بزرگ بودند که نشان میدهد صنعت بیمه چندان هم در برابر تغییرات فناورانه مقاوم نیست. اما بیمه سنتی، یا بهتر است بگوییم بیمه پیش از اینشورتک، با مشکلاتی جدی روبرو بود، از جمله سرعت پایین در ارائه خدمات، شفافیت به نسبه پایین در نسبت با سایر خدمات مالی، ضعف نسبی در مدیریت دادهها، عدم دقت بسیار بالا در تخمین ریسک و مسائلی از این دست. و از آنجا که در اکثر تراکنشهای بیمهای محصولی ملموس و فیزیکی ارائه نمیشود، چالشهای این صنعت در عصر دیجیتال دوچندان هم میشود.»
صنعت بیمه قرنهاست که در جهان کار خود را پیش برده و در این سالها مدام تغییر کرده و از نظر شکلی و محتوایی دگرگون شده است. اما شاید بتوان گفت که بیمه به معنای نوین آن از یک آتشسوزی شروع شد و تلاشهایی که برای جبران خسارتهای ناشی از آتشسوزیهای بزرگی همچون آتشسوزی سال ۱۶۶۶ لندن انجام شد. اما بعدتر، بیمه شعبات بیشتری پیدا کرد و بنا به نیاز روز و اقتضائات بازار در رشتهها و حوزههایی وارد شد که جامعه بشری هیچ تصور نمیکرد روزی با بیمه گره بخورند.
اما شاید مهمترین اتفاقی که در دهههای اخیر برای صنعت بیمه افتاده است، مربوط باشد به ترکیب بیمه و فناوری؛ رویکردی که مجله اینشورتک در ویژه نامه بهار ۱۴۰۰ نگاهی ویژه به آن داشته است.
آنچه در ویژهنامه قرن مجله اینشورتک متفاوت به نظر میرسد حضور پررنگ مدیران عامل شرکتهای بیمه و کارشناسان مطرح حوزه بیمه و اقتصاد مالی است. مصاحبه با قاسم نعمتی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی، حمیدرضا نورعلیزاده جانشین مدیر عامل در پروژه تحول دیجیتال بیمه سامان و یادداشت هایی از بهروز اسدنژاد رییس هیات مدیره بیمه ملت و نیما نوراللهی مدیرعامل بیمه تجارت نو و… از خواندنی های تخصصی این شماره از ویژهنامه اینشورتک به شمار میرود و البته مصاحبه با مت کانولی مدیرعامل مرکز تحقیقات بیمهای سانر انگلستان و یادداشتهایی اختصاصی از کارشناسان مطرح جهانی نظیر حسن مرال و استفن اپلبام.
معرفی مهمترین تجربههای جهانی در زمینه اینشورتک، گزارش اختصاصی از فضای کسب و کار استارتآپهای مستقر در فضای استیشناف فرانسه، نظرسنجی از ۲۲ کارشناس بیمه با عنوان «بررسی علت کندی نوآوری در صنعت بیمه در ایران» و… از دیگر موضوعاتی است که در ویژهنامه قرن مجله اینشورتک مطرح شده است.
بیمه دی، بیمه حافظ، بیمه سامان، بیمه زندگی باران، بیمه ملت، ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، هلدینگ سرآمد، پژوهشکده بیمه، فینووا، پادیوم، بیمه رازی و بیمه تجارت نو و … حامیان اصلی سالنامه اینشورتک بودهاند. در همین راستا پلنت در راستای هدف شبکه سازی بر پایه نوآوری از تمام بازیگران کلیدی صنعت بیمه دعوت به همکاری میکند. علاقهمندان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۴۶۱۱۶۰۵۲ تماس بگیرند یا به نشانی hi@plannet.ir ایمیل ارسال کنند.
نسخه الکترونیکی ویژهنامه مجله اینشورتک در وب سایت پلنت برای دانلود و مطالعه در دسترس عموم علاقهمندان به حوزه بیمه و فناوریهای مرتبط با آن است.
بیشتر بخوانید: در جستوجوی موجوداتی از یک سیاره دیگر!