گفتگوی مدیر شتابدهی و سرمایه‌گذاری پلنت با خبرنامه کارایا

ارشد حسینی، مدیر شتابدهی و سرمایه‌گذاری پلنت که به تازگی به عضویت هیات اجرایی کارایا درآمده، در گفتگویی با خبرنامه کارایا درباره این گروه سرمایه‌گذاران نیک اندیش صحبت کرده است.

چه شد که به ترکیب هیئت اجرایی کارایا اضافه شدید؟

لطف هیئت امنا و اجرایی کارایا و علاقه شخصی ام به اثربخشی در نهادهایی که نقش توانمندسازی را دارند باعث شد که پس از یک سال عضویت در کارایا به هیات اجرایی ملحق شوم.

بصورت کلی من کارایا را یک نهاد توانمندساز در اکوسیستم کارآفرینی میبینم که در نوع خودش کم‌نظیر است. این جنس از گردهمایی ، انجمن یا هر گروهی از افراد در ایران، خیلی محدود و کم‌مثال هستند، اما کارایا به عنوان اولین گروه انجل اینوستور در ایران طبیعتا هنوز به پتانسیل‌هایش دست نیافته و شکوفا نشده‌ است و شاید این مهم ترین دلیلی قبول مسئولیت من به عنوان عضوی از هیئت اجرایی بود تا با هم افزایی دیگر اعضای آن اثرات مثبتی را ایجاد کنیم و امیدوارم که بعد از خروجم در آینده،  هیئت اجرایی بهتر از آنی باشد که من به آن ورود کردم.

پیوستن شما به هیئت اجرایی قرار است چه اتفاقاتی را رقم بزند؟

من معتقدم سازمان‌ها زمانی رشد می‌کنند که بدانند با چه مسائلی روی میزشان در حال دست و پنجه نرم کردن هستند و گمان می‌کنم کارایا با توجه به پتانسیل هایش توانایی مواجه شدن با اتفاقات زیادی را دارد. اما به دلایل متعدد اعم از سازوکار غیراداری و کامیونیتی بودن، باعث شده کارایا تاکنون نتواند به چارچوب منطقی‌اش برسد. من حضورم را بیشتر در بررسی و حل مسائل استراتژیک‌ و مواردی که آینده روشن تری را برای کارایا ترسیم کند، میبینم.

کارایا را چطور می بینید؟

کارایا شبیه به یک سازمان است و همچون آن ماموریت‌ها و وظایفی دارد که در حال انجام آن است. کارایا یک حلقه واقعی در اکوسیستم کارآفرینی بین شتاب دهنده و وی سی است نه از آن نهادهایی که ساخته شدند که باشند. با توجه به عوامل محیطی و مسائل مربوط به اقتصاد مملکت و همچنین تغییراتی که در اکوسیستم نوآوری در حال رخ دادن است، کارایا قادر است نقش پررنگ تری ایفا کند بشرط آنکه اقدامات لازم و تغییرات را در زمان خودش انجام دهد چرا که اغلب فرصت ها همچون شمشیر دو لبه ای می‌تواند از سویی دیگر باعث کمرنگ‌ شدن و حذف نقش آن در اکوسیستم شود بنابراین من تصور می‌کنم که ما در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که می‌توانیم آینده کارایا را به صورت جدی تقویت کنیم اما این که چقدر موفق شویم، خودش مسئله‌ای است که مجال بیشتری لازم دارد تا به آن بپردازیم.

چه برنامه ای برای کارایا در آینده در نظر دارید؟

از نظر من  کارایا در حال حاضر در جایگاهی است که می تواند به مقیاس‌پذیری فکر کند یعنی هر سرویسی، که تا به حال به مخاطبان خود داده است و یا هر اقدامی که انجام داده است را در ابعادی بزرگتر انجام داده و سعی کند جامعه هدف  خود را تقویت کند.

رهبری فکری ای که کارایا به عنوان اولین نیک اندیش در ایران برای خودش قائل است را به معنای واقعی در جامعه هدفش تثبیت کند. از نظر من اگر کارایا در آینده بتواند یک برنامه جایگزین‌ پروری مناسبی برای آینده داشته باشد نقش خود را ایفا کرده چرا که در غیراینصورت بعد از ما افراد دیگری به جای این که به توسعه این نهاد بپردازند می بایست که دوباره چرخ را اختراع و به نهادسازی بپردازند. در مجموع معتقدم برنامه‌های آتی در کارایا بایستی از این جنس باشد که اولا خدمات کارایا مدون‌تر شود و در زمینه مقیاس‌پذیری آن فعالیت‌هایی اتفاق بیفتد. ثانیا موضوع جایگزین‌پروری روال بهتری پیدا کند که در واقع این همان برنامه‌ای است که ما را هم به آینده کارایا و هم به آینده اکوسیستم کارآفرینی امیدوار می کند.

 

سایر مطالب وبلاگ

اشتراک گذاری

https://plannet..ir/?p=9988