تحول Omnichannel صنعت بیمه
این روزها با تغییراتی که در انتظارات مشتریان پیش آمده است، شرکتهای بیمه دیگر نمیتوانند تنها به یک کانال فروش بسنده کنند و در واقع باید به دنبال ارائه خدمات امنی چنل Omnichannel، اما یکپارچه از دید مشتری باشند. تحقق رویکرد Omnichannel برای شرکتهای بیمۀ کوچک ممکن است دور از دسترس و برای شرکتهای بزرگِ دارای سیستمهای قدیمی، دشوار بهنظر برسد. اما اتخاذ یک رویکرد سهمرحلهای شانس زیادی برای موفقیت شرکتهای بیمه در ارائه پیشنهادهای دیجیتالِ یکپارچه بههمراه دارد. شبکه نوآفرینی پلنت در این نوشتار به ارائه توضیحاتی در مورد این سه مرحله، با تمرکز بر بیمه زندگی و با ذکر مثال در همان رشته می پردازد.
مراحل رشد دیجیتال درعصر دیجیتال
مراحل رشد دیجیتال را می توان به سه مرحله خاص تعبیر کرد. مرحله اول با استفاده از کانال های دیجیتال و مرحله دوم با استفاده از تجربه دیجیتال. در مرحله سوم نیز صحبت از تحول روند کسب و کار است و توسعه آن از طریق تحلیل دادههای مشتری.
اولین مرحله، معطوف به کسب قابلیتهای دیجیتال است که برای ایجاد کانال فروش ضروری به نظر میرسد. در این مرحله، شرکتهای بیمه از فناوری دیجیتال برای ارائه تجربهای جدید و آنلاین به مشتری بهره میبرند. همزمان با تعامل آنلاین با مشتری، تلاش میشود تا بخشهای مختلف کسبوکار از طریق اتوماسیون بهبود یابد. البته باید درنظر گرفت که توانایی یک شرکت در تعامل دیجیتال با خریداران، دیگر نقطۀ تمایز آن بهشمار نمیرود؛ بلکه جزو الزامات پاسخگویی به نیاز مشتریان امروزی است. شرکتهای بیمه در این زمینه ممکن است با چالشهایی نیز مواجه شوند. مثلاً سرمایهگذاری در بخش IT در این مرحله ضروری است؛ اما برای مثال، سیستمهای غیرمنعطف و قدیمی شرکتهای بیمه زندگی در این راه مشکلزا هستند. موارد زیر سبب تسهیل مرحلۀ اول میگردد:
2) مرحلۀ دوم: تجربۀ دیجیتال
محوریت مرحلۀ دوم، پیادهسازی فرایندهای end-to-end دیجیتال برای تعامل مستقیم با مشتریان است که از این طریق، مشتریان میتوانند بهصورت یکپارچه از طریق چندین کانال مشارکت داشته باشند. موارد زیر سبب تسهیل مرحلۀ دوم میگردد:
3) مرحلۀ سوم، تحول مدل کسبوکار
نهایتاً، در مرحلۀ سوم با بهکارگیری دادههای مشتریان به توسعۀ مدل کسبوکار و محصولات پرداخته میشود و در واقع، شرکت بیمه از جریانهای درآمدی موجود در خارج از زنجیرۀ ارزش متعارف خود نیز بهرهبرداری میکند. برای مثال، با شناسایی نیازهای مشتریان در مراحل مختلف زندگی، میتوان از فرصت فروش جانبی در بیمۀ زندگی استفاده کرد. مثلاً یک شرکت بیمه زندگی میتواند در زمان وثیقهگذاری، به مشتری، بیمۀ عمر پیشنهاد دهد و یا در زمان تولد فرزند، حساب پساندازی برای تامین شهریه تحصیلی ارائه کند. شرکتهای بیمه علاوه بر بهبود مداوم و افزودن خدمات جدید به مدل کسبوکار فعلی خود، باید مدلهای جدید کسبوکار حول زنجیرۀ ارزش بیمه را به طور مستمر نظارت و پایش کند. موارد زیر سبب تسهیل مرحلۀ سوم میگردد: